Tik tak..

For ikke længe siden blev jeg inviteret til en (mega lækker) søndag brunch fordi min veninde skulle fejre, at hun blev endnu et år ældre (selvom man ikke kan se det).. Hun spurgte, om jeg kunne komme, hvis det blev søndag og jeg spurgte “bliver det tidligt?” og hun svarede “det kommer an på, om du synes kl. 10 er tidligt?”

Min først tanke var – hvem synes ikke, at fødselsdag kl 10 på en søndag er tidligt? Er det mon et trick spørgsmål?

Efter det gik op for mig, at det selvfølgelig ikke var et trick spørgsmål, fik det mig til at tænke: Ofte bruger vi udtryk som “jeg har ikke sent fri”, “jeg skal tidligt hjem”, “jeg sov mega længe”, “det tager ikke så lang tid”, “lad os ikke mødes for sent” osv… Vi siger det og regner med, at den vi taler med har samme opfattelse af tid, som vi selv har. Men kan man bare antage, at det er tilfældet?! Næppe!!!

Først tænkte jeg, at min venindes svar var lidt “fjollet”, fordi jeg helt ignorant antog, at ALLE selvfølgelig synes, at en aftale kl 10 på en søndag er tidligt (bare fordi jeg synes). Men i grunden var det mig, som stillede et super dumt spørgsmål:” er det tidligt?” – det kommer jo an på…. ?!&*%$?

I fremtiden vil jeg tænke lidt mere over at være mere præcis i stedet for at antage, at vi alle har samme opfattelse af tid… Måske det rent faktisk kan afhjælpe konflikter på hjemmefronten, hvis “tidsbegrebet” – kan du ikke snart ryde op/ jeg ryder det snart op – bliver defineret mere præcist….

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Statue of Liberty