Must haves - when traveling

Når jeg bliver mor vil jeg ikke…. 

Før Noodle kom havde jeg (som mange andre) en ide om, hvordan jeg ville være forældre! Mest omhandlede det en masse ting jeg ikke ville gøre (listen var og er stadig laaaaang) – en af tingene på listen er, at jeg ikke ville bekymre om hendes ve og vel (HELE tiden) og mest af alt ikke involvere andre i mine bekymringer – heller ikke når spørgsmålet:” hvordan går det med Noodle?” kommer!

I kender typen, som ikke kan skelne mellem høflighedsspørgsmål og de meget sjældent forekomne “lad-mig-høre-om-ALLE-dine-tanker-og-bekymringer-spørgsmål” (og den type er irriterende)! Ligesom småbørnsforældre ikke har brug for råd om børneopdragelse fra folk uden småbørn, har folk uden småbørn heller ikke brug for at høre om baby bekymringer!

Vi har netop lige været til den mest fantastiske bryllupsweekend (se Laulaubaubau’s mega seje video her)! Vi havde Noodle med og hun skulle passes af sin farmor og farfar imens vi sov lur, hyggede og (naturligvis) festede! 

Noodle havde dog andre planer for weekenden. Et par dage inden afgang besluttede hun sig for KUN at ville sidde hos sin mor (og far). Hun havde også besluttet sig for, at gør højlydt opmærksom på sin utilfredshed, når dette ønske ikke blev imødekommet – hun havde indøvet en øredøvende gråd med matchende flitsbue ryg. Efter en simpel (og desparat) Google søgning (#6MånederMorsyg #6MånederSoverDårligt #6MånederOgMegaKrævende #6MånederBabyTilSalg), ser det ud til, at hun ikke er den eneste baby i den alder, som beslutter sig for netop det. 

At Noodle lige pludselig stak i en nærmest ustoppelig gråd, hvergang hun ikke sad hos os, var naturligvis til stor gene!! Men for mig skabte det også en del bekymring fordi bryllupsweekenden naturligvis stod på en masse fantastiske events, som ikke var Noodle-egnede. Bekymringen kom ikke alene – den kom med en stor portion dårlig samvittighed over at “efterlade” Noodle i mange timer velvidende, at hun ville være ked af det og samtidig dårlig samvittighed over at lade farmor og farfar være hjemme med fru flitsbueryg. I kan nok gætte hvad dette førte til…

Jeg blev til den slags mor jeg ikke ville være!! Kort fortalt #BekymringOverload #DelingAfBekymring #BigTimeOverload

Heldigvis gik pasningen rigtigt fint – og endte som forventet med to trætte (men glade) bedsteforældre og en Noodle, som (mod moderens forventning) fint overlevede gråden og endnu ikke har fået fibersprængninger eller lignende i ryggen.

Her kun en dag efter weekendens fastivitas kan jeg fra min solstol konstatere, at alle mine bekymringer og dårlige samvittighed var spild af tid og kræfter – ikke desto mindre ved jeg (desværre også) at det ikke er sidste gang! Når det kommer til Noodle, er jeg alt for blød om hjertet til ikke at bekymre mig og for snaksaglig (aka papegøje, som først tænker flere dage efter der er talt) til ikke at dele det.

Jeg tror, at det er sundt at indse og acceptere, at når man bliver mor, skal man ikke forsøge at leve op til alle de forventninger man satte til sig selv inden man vidste hvad “jobbet” indebar.. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Must haves - when traveling