Det ingen fortæller..

Bagte jordskokker

I går postede jeg et billede på instagram (@fru_bevares) og er blevet spurgt om opskriften på de (mega gode) jordskokker vi fik.

Hjemme hos os er det primært Musse der laver mad (og mig der brænder den på)! Han laver sjældent mad efter en opskrift – men på de mere simple retter, kan jeg videregive hvad han har gjort 🙂

img_4305

Bagte jordskokker

  • Rens og skyl jordskokkerne (de er IKKE skrallede)
  • Skær dem i grove stykker/tern ca. 2×2 cm (yderligere spørgsmål til denne del af processen skal rettes til Laulaubaubau‘s kæreste – Robrobbobbob – og ja de er ligeså skønne og skøre som deres navne!)
  • Vend dem i olivenolie (altså jordskokkerne) og kom dem i ovnen ved ca. 180-200 grader i ca. 40 min.
  • Vend dem rundt med jævne mellemrum, så de bliver sprøde på alle sider
  • Når de er færdige, skal de vendes i salt, peber, hakket frisk estragon og flager af frisk parmesan.

Tips til babymums

  • Når jordskokkerne er bløde/møre men endnu ikke sprøde (efter ca. 20 min) – tag da nogle fra til den lille pode (enten som aftensmad sammen med jer eller til frokost/aftensmad dagen efter). På dette tidspunkt er der hverken salt eller “grønt pynt” på – og de kan derfor både bruges som fingermad eller mases til grov mos (afhængig af babys alder skal skralden af).

img_4308

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det ingen fortæller..