Bagte jordskokker

Noodles første trøffeltur

Noodle og jeg har netop været på forlænget weekend i Italien! Desværre måtte Musse blive hjemme og tjene til føden (når nu jeg brænder alle vores penge af på nettet).

Til mit held skulle Noodle og jeg rejse med nogle af vores (fantastiske) venner, som hjalp med ALT, hvilket var både værdsat (og nødvendigt). For selvom jeg rejste let, havde jeg alligevel mere bagage med, end jeg selv kunne administrere – én autostol, én barnevogn (i kæmpe taske – se her), én håndbagagetaske til mig, én (lille) håndbagagetaske til Noodle og Noodle (i bæresele). Jeg må indrømme, at jeg godt kan missunde regnbuefamiliekonceptet, for tre voksne til ét barn, er virkelig en ønskværdig normering.

Det var allerede hjemmefra planlagt, at vi skulle på trøffeltur fredag formiddag – men ak, det regnede og regnede! Alligevel kørte vi afsted i regntøj og praktiske sko i håb om, at vi kunne finde bare en lille bitte trøffel.

img_4244

Som på forhånd frygtet, kunne vi ikke komme ud og lede efter trøfler. Heldigvis var det alligevel muligt for os at købe, for trøffelmanden (ved ikke hvad han hed) havde fundet nogle trøfler tidligere på dagen. Vi var lidt brødflove og fik derfor nærstuderet alle trøflerne inden vi besluttede os for, hvilke to vi ville købe.

Dagen efter regnede det ikke og vi tog derfor tilbage til trøffelmanden for at se, om vi kunne komme med ud på tur. Da vi ankom, blev vi bedt om at vente (vi forstod ikke 100 %, hvorfor vi skulle vente). Trøffelmandens kone serverede pølse og vin til ventetiden. Selvom Noodle havde fået frokost (fra pose) i bilen, var hun meget interesseret i både pølsen og vinen – men fik naturligvis ikke noget.

img_4267 img_4270

Endelig kom trøffelmanden. Han sagde noget på italiensk, om nogle turister (fra Frankrig, USA og Schweiz), men vi (læs de andre) fattede desværre kun en brøkdel af hvad han sagde (jeg fattede intet). Min veninde Michelle sagde hurtigt:” hvis vi skal ud med en masse andre så stemmer jeg for, at vi dropper det – for det bliver noget af et show”. Vi andre var enige!

Pludselig kom en minibus kørende (ÅH)! Den var tom – hmm.. Vi blev enige om, at det måtte betyde, at turisterne ikke var hentet endnu. Trøffelmanden tog sine gummistøvler på og hentede sin hund! Juhu, det så ud til, at han ville tage os på en hurtig tur inden (de andre) turister kom. Vi var SÅ klar!

img_4293

SNYDT! Vi kom kun lige til starten af “skoven”, der blev vi mødt af turisterne (fra den tomme bus). De var blevet sat af, så ikke de skulle gå så langt.

Trøffelmanden startede med at forklare noget om det optimale klima og de optimale jordforhold for trøfler på fransk (jeg fik den korte version på dansk af Niclas, som havde været der mange gange). Dette skete imens Noodle havde fået øje på trøffelhunden og den på hende (og de begge udbrød i en højlydt begestring) og Michelle sprang rundt i skoven for at få signal på babyalarmen (lille W på knapt halvandet var faldet i søvn i bilen) – jeg var allerede MEGA distraheret!

ENDELIG gik det i gang. Hunden løb rundt og inden vi kunne nå at tælle til 3 begyndte den at grave helt vildt! WAUW, den havde allerede fundet en trøffel!

img_4277

Trøffelmanden smilte glad (det ville jeg også gøre, hvis jeg havde trøfler i baghaven) og gravede trøflen op med hænderne og lod den gå rundt, så alle kunne se (og dufte). I tror det er løgn – hunden havde fundet selv samme trøffel, som vi var lige ved at købe dagen før! Der gik ikke længe, så havde hunden fundet endnu en trøffel (som sjovt nok også var pæn og renset, da den kom op af jorden).

Bevares, han ville måske sikre sig, at der var “trøffelgaranti”, når nu der var kommet en hel minibus af turister – men at lede efter (flere) trøfler, som tydeligvis var placeret, var alligevel lidt for meget spild af vores tid. Vi fakede derfor et problem med babyalarmen og smuttede hjem – uden trøfler!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bagte jordskokker