Barnedåb!

Kultur eller arv?

Hvad definerer den vi er – vores personlighed? Hvor meget betyder kultur, hvor meget betyder (biologisk) arv? Det er spørgsmål, som jeg altid har interesseret mig for (måske fordi jeg er adopteret?).

Allerede inden Noodle var på vej, kunne Musse og jeg tale om vores kommende (fantasi)baby og om hvilke træk hen (her er det svenske intet køn nyttigt – men i INGEN andre situationer) ville få. Ikke overraskende endte det ofte ud med, at vi talte om, hvilke træk vi ønskede, at baby ikke skulle arve fra os og konklusionen blev ofte, bliver det en pige skal hun ligne sin mor og bliver det en dreng skal han ligne sin far.

Nu er Noodle kommet og der skal ikke mange sekunder til at konstatere, at hun ligner sin mor på mange punkter! Det er hyggeligt, at hun ligner mig og samtidig mærkeligt at tænke på, at hun er den eneste jeg kender, som jeg deler blodlinje med.

Om Noodle ligner sin far?

img_4448

Hun har fået den fineste – men store og fyldige – popo. Ved en hurtig sammenligning med nogle af mine veninders børn (ja – vi har taget bleerne af og sammenlignet deres numser) kan det konstateres, at Noodle aka miss Kardashian har et bagparti, der er mere fyldigt end en på halvandet. Med frygt for at lyde alt for fordomsfuld, kan jeg vist godt melde ud, at asiater næppe er kendt for deres fyldige numser. Den del af Noodles arvemasse må altså komme fra hendes far.

Jeg er ikke overrasket over, at den fysiske form på Noodle skyldes hendes (biologiske)arv. Det overrasker mig dog, at jeg allerede nu kan se et træk i hendes personlighed, som hun har arvet fra sin far (hun må altså være for lille til, at kultur/socialarv kan have betydning). Noodle er i øjeblikket ved at få tænder (bevares, det gør helt sikkert nas) og er også blevet snottet. Ikke desto mindre er hun simpelthen så pylret (og ynkelig) – men får det sjovt nok meget bedre så snart hun sidder på en arm eller ligger i midten af dobbeltsengen (læs får opmærksomhed). I morges slog det mig – hun har det hendes far også har – “man flu” (læs mere om man flu her)!

Håber, at det er noget hun vokser fra!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Barnedåb!