Ny klapvogn

Jetlag!

Selvfølgelig har jeg læst stolpe op og stolpe ned om jetlag og babyer. Rettelse: jeg har utallige gange ligget søvnløs og googlet “Jetlag + baby”, “Jetlag + 8 months baby + avoid”, “Thailand + jetlag + baby” og jeg kunne blive ved! Resultatet af mine søgninger var skuffende, men lidt fik jeg dog ud af det:

  • Det er nemmest, når man flyver mod vest (ligegyldig info, når man er på vej til Thailand)
  • Babyer påvirkes ikke så meget som voksne
  • Når hun vågner om natten og vil lege eller have mad, så lad hende! Hold lyset dæmpet og leg rolige lege indtil hun bliver træt igen (det kan tage timer). Læg hende i sengen igen (som til nat). Når hun igen vågner, er det sikkert morgen/formiddag – stå op, som I plejer! På denne måde skulle det hurtigt gå i sig selv!
  • Sov når baby sover!

Jeg besluttede mig for at følge de (få) råd, som jeg fandt og derudover glemme alt om tid og almindelige lur/sove rutiner. De første dage må hun sove, når hun er træt! Alternativt vil søvn (eller mangel på samme) utvivlsomt medføre alt for meget forældre frustration…

Vi landede i går efter en aften/nat flyver direkte til Phuket. Hun klarede det så fint og sov det meste af tiden til stor lettelse for hendes forældre. Jeg må indrømme, at jeg nåede at gå lidt i panik, da vi havde 25 minutters gråd lige efter vi var lettet – det viste sig dog at være flyveturens eneste gråd..

Dagen hvor vi landede – hendes første dag i Thailand – var hun tydeligvis træt, men ville meget gerne være vågen og følge med. Hun fik en lille lur til slut på flyvningen og sov i en times tid i klapvognen, da vi kom frem til hotellet og havde pakket ud.

Da det endelig var tid til, at Noodle skulle lægges til at sove for “natten”, fik vi ekstremt larmende naboer – og måtte derfor pakke alt ned, flytte værelse og pakke ud igen. Da Noodle endelig fik sin natflaske, var hun så træt, at hun næsten ikke kunne spise uden at falde i søvn. Hun sov med det samme kl ca 21 Thai-tid (kl 15 dansk tid) og havde spist 2 måltider mindre end hun plejer inden sengetid – jeg var spændt på, hvad natten skulle bringe.. Vi var selv trætte og havde derfor intet besvær med også at gå tidligt i seng.

Kl ca 24 Thai-tid vågnede hun i gråd. Hun faldt dog (heldigvis) hurtigt i søvn igen.

Musse og jeg vågnede har været vågne siden kl ca syv. Vi er sultne og udhvilede – klokken er nu 9 og Noodle sover stadig!!

img_4835

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ny klapvogn