Bang bang..

Grand Canyon..

Onsdag d. 29. juni

I nat sov vi på hotel Aspen ved Flagstaff. Et fint hotel med pool, cafe og børnefamilier, i modsætning til mænd, med fnuller i navlen, beskidte undertrøjer, tatoveringer og pickup trucks – som primært har været vores “med-beboere” på de moteller, som vi i øvrigt har sovet på. Morgenmaden blev serveret i hotellets cafe, som mindede om en diner, på den amerikanske 50’er agtige måde, såå cool.

Da vi havde pakket bilen, kørte vi direkte mod “the skywalk” ved Grand Canyon! Vi have på forhånd afmærket vores rute på et kort, da vi gerne ville slå et smut forbi “Peach Springs” på vejen (den by som Radiator Springs i Cars er lavet efter). Dagen i dag blev altså første dag, hvor vi på ægte gammeldags manér, kørte efter kort og ikke GPS. (Shit, hvor er vi gamle, når man kan sige:” den gang jeg var barn, havde man ikke GPS eller internet på mobiltelefonen – man havde faktisk slet ikke internet!!!”)

Nå, vi kørte af den gamle route 66 hele vejen til Peach Springs. På denne del af turen blev det virkelig tydeligt, hvor mange små byer, som er gået ned og nu står øde eller meget hærgede – efter motorvejen er blevet anlagt som alternativ til den gamle rute. Selvom motorvejen er hurtigere, er der MEGET hyggeligere at køre ad route 66. Eller det var i hvert fald vores opfattelse indtil vejen blev en grusvej…

Med taget nede, sand i munden og øjnene kørte vi ud til “the skywalk” ved Grand Canyon. Særligt Musse nød tanken om, at vi skulle samme vej tilbage af den herlige og lange grusvej efter vores tur på “the skywalk” 🙂 (“The skywalk” er et slags udhæng formet som et U, som hænger ud fra en klipper over Grand Canyon – med glas gulv).

Da vi kom ud til “the skywalk” (som er givet til “the natives” (indianerne) af den amerikanske stat), blev Musse endnu engang bekræftet i, at det var den helt rigtige beslutning af køre den lange vej (på grus)… Prisen for at komme med bus ud til “the skywalk” og rent faktisk også at gå på den, blev ikke mindre end den nette sum af $154 for os begge!! Til gengæld måtte man ikke have sit kamera med ud på glasbroen, hvilket stod på billetten lige over det andet med småt, som lød “billetten kan ikke refunderes”. Musse var ikke skuffet, han var sur!!! Det viste sig, at man kunne få taget billeder ude på “broen”, som kunne erhverves til “rimelige? priser” (det gjorde vi ikke).

Vi aftalte 10 minutters mega-surhed med alle bandeord og mindre politiske korrekte udtalelser om alverdens (særligt et) folkefærd – og så på med ja-hatten igen 🙂 Puha, det hjalp!!!

Da vi kom ud til Grand Canyon viste det sig, at der var en fantastisk udsigt og at der var mulighed for at tage masser af billeder inden man gik ud på “the skywalk”. Fantastisk og alle var glade 🙂 Foruden den skønne udsigt var det sååå vildt at stå ved kanten mod Grand Canyon (uden noget hegn eller andre sikkerhedsforanstaltninger) med vinden “den forkerte  vej” – tror Musses bukseben blev 10 cm. længere af, at jeg holdte fast i det..

Vejen ud til selve “the skywalk” ændrede lidt på humøret i den forkerte retning, årsag: Ineffektivitet! Efter vi havde lagt kamera, mobiltelefoner, pas mv. i en aflåst boks, gik vi direkte ud mod “sikkerhedskontrollen” – hvor vi blev bedt om at gå ind til skranken og bytte vores billet til et armbånd. Det gjorde vi så og kom tilbage – så manden kunne scanne vores nyerhvervede armbånd. Derefter stod der en kvinde, som skulle strege stregkoden på armbåndet over (så ikke det blev brugt igen) – endeligt skulle det kontrolleres, at stregkoden på armbåndet var streget over. En alternativ løsning kunne evt. være, at man blot skulle aflevere sin billet når man kom – på den måde var der ikke risiko for, at man brugte den flere gange. Men det ville formentligt betyde, at turen kunne gøres til under den halve pris..

Skidt pyt, udsigten fra the skywalk var fantastisk 🙂

På vej hen til bilen sagde Musse:” jeg elsker dig og jeg elsker at opleve ting med dig, men det har var sku ikke en succes” – (Men flot var det altså).

Ud på grusvej (nu med taget oppe) og tilbage mod motorvejen – næste destination Las Vegas!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bang bang..